Herkomst wijnen 2017-09-02T15:33:42+00:00

Herkomst van onze Portugese wijnen

Portugal is een écht wijnland met een grote verscheidenheid aan wijnen. Onze wijn komt uit twee verschillende streken in Portugal.

kaart-portugal

De Estremadura

Deze wijnstreek van kleine wijnboeren ligt ten Noorden van Lissabon. Onze producent Santos & Santos is een familiebedrijf en gevestigd in Ponte do Rol in de gemeente Torres Vedras.
Van Santos & Santos hebben wij momenteel de volgende wijnen: de Adega de Moleiro (rood en wit), de Josel rosé, de Fonte Santa (rood en wit) en de Quinta da Cidadoura (rood).
Santos & Santos is ook eigenaar van Herdade da Fonte Coberta.

De Alentejo

Herdade de Fonte Coberta ligt in het hart van de Alentejo, 5 km buiten Evora. Van deze wijngaard hebben wij momenteel zes wijnen: de Ouro do Monte (rood en wit), de Santa Esperanca (rood, wit en rosé), de Cajado Real (rood en wit), de Bolota Dourada (rood), de Reserva Syrah (rood), de Reserva Alicante Bouschet (rood) en de Herdade da Fonte Coberta Reserva (rood en wit).
In 2003 is de familie Santos hier begonnen met de aanplant van verschillende druivenrassen en in 2007 werd de eerste wijn op de markt gebracht: de Ouro do Monte. Herdade da Fonte Coberte heeft een oppervlakte van 190 hectaren met de volgende rode druivenrassen: Trincadeira, Aragonez, Alicante Bouschet, Alfrocheiro, Castelão, Cabernet Sauvignon, Touriga Franca en Syrah.
Voor de productie van witte wijn gebruiken ze druiven van de rassen Antão Vaz, Fernão Pires, Arinto, Chardonnay en Roupeiro.

Per jaar wordt nu ongeveer 150.00 liter witte wijn en 800.000 liter rode wijn geproduceerd.

De Boulota Dourada, de Herdade da Fonte Coberta Reserva en de Quinta de Cidadoura zijn inmiddels meervoudig prijswinnaars op internationale concoursen.